Angsttandarts

Tandartsenpraktijk Floriande te Hoofddorp beschikt over een speciale angsttandarts, die zowel kinderen als volwassenen gerust kan stellen voor- en tijdens behandelingen. Angst voor de tandarts komt in veel gevallen voor. Het is natuurlijk nooit een lekker gevoel dat iemand een behandeling aan een kwetsbaar gebied als uw mond uitvoert. Echter komt het in sommige gevallen zelfs voor dat men uit angst de tandarts liever niet bezoekt. Het bezoek aan de tandarts maar blijven uitstellen kan daarbij leiden tot ernstige tandheelkundige problemen. Om dit te voorkomen, hebben wij onze tandartsen in de praktijk in Hoofddorp getraind in het omgaan met angst bij patiënten.

Hoe ziet de behandeling bij uw angsttandarts in Hoofddorp er uit?

Tandartsenpraktijk Floriande heeft diverse specialisten getraind in het behandelen van patiënten met angst. Gezamenlijk kijken we naar de oorzaak van uw angst en stellen we een plan op om deze aan te pakken. Het geleidelijk wegnemen van de angst is de meest duurzame oplossing voor iedere patiënt en hierom werken we hier dan ook graag naartoe.

Onze angsttandartsen zijn in de regel in staat om in korte tijd uw angst weg te nemen. Mocht u toch meer tijd nodig hebben, dan maken we uiteraard extra tijd voor u vrij.

Wat kan ik zelf doen bij angst voor de tandarts?

Er zijn een aantal handelingen die u zelf uit kunt voeren, voordat de angsttandarts aan uw behandeling begint. Hiermee zet u een grote stap in de goede richting en verkleint u het proces:

  • Laat ons tijdens het intakegesprek al weten dat u te maken heeft met angst voor de tandarts, zodat wij extra tijd voor u in kunnen plannen;
  • Bespreek uw angst. Probeer hierin zo specifiek en uitgebreid mogelijk te zijn en vertrouw op uw tandarts. U bent niet de eerste die te maken heeft met angstige gevoelens en dit is dan ook niets om u voor te schamen;
  • Realiseer dat er tijdens de intake nog geen behandeling plaatsvindt. U springt dan ook niet in het diepe;
  • U heeft de controle en bepaalt wat er gebeurt. Bespreek daarom duidelijk met uw tandarts wat u ervaart, zodat hier tijdig op ingespeeld kan worden.

Direct een afspraak met een angsttandarts maken

Heeft u uw tandartscontrole uit angst al te vaak en te lang uitgesteld? Er is niets om u druk over te maken. Plan hieronder een vrijblijvend intakegesprek in met uw angsttandarts en wij helpen u verder.