Behandelingen

Bij Tandartsenpraktijk Floriande kunt u terecht voor de volgende diensten;

 • Algemene Tandheelkunde
 • Mondhygiëne
 • Implantologie
 • Kaakchirurgische ingrepen
 • Parodontologie en Paro-chirurgie
 • Orthodontie
 • Prothetiek

Algemene Tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen de tandheelkundige behandelingen die iedere tandarts uit mag voeren. Denk hierbij aan de halfjaarlijkse controle, sanering, mondhygiëne en preventieve tandheelkunde.

Mondhygiëne

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wanneer u last heeft van, bijvoorbeeld gevoelig tandvlees of , kunt u bij Tandartsenpraktijk Floriande terecht bij een van onze mondhygiënisten. De mondhygiënist kan dan bijvoorbeeld advies geven over te nemen mondhygiënemaatregelen.

Implantologie

Heel kort en eenvoudig gezegd staat implantologie voor het plaatsen van implantaten. Hiermee wordt door tandartsen het plaatsen van een prothese (kunsttand) bedoeld. Wanneer een tand door een ongeluk beschadigd is en getrokken moet worden, kunnen onze tandartsen een prothese voor u maken en plaatsen.

Kaakchirurgische ingrepen

De kaakchirurg is de tandarts-specialist op het gebied van mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. De kaakchirurg werkt, mede door zijn medische achtergrond, meestal in het ziekenhuis. Bij Tandartsenpraktijk Floriande hebben wij echter een eigen kaakchirurg in dienst. U kunt na doorverwijzing van een van onze tandartsen bij de kaakchirurg terecht. Zo kunt u op uw vertrouwde adres terecht, ook voor behandelingen van de kaakchirurg.

Parodontologie en Paro-chirurgie

In de parodontologie legt men zich toe op het behandelen van ontstoken tandvlees en andere weefsels rond de tand en het corrigeren van defecten na genezing hiervan. Onze tandartsen zijn gediplomeerd om deze behandelingen uit te voeren.

Orthodontie

In onze tandartsenpraktijk hebben wij orthodontisten die u of uw kind kunnen helpen met het corrigeren van afwijkend staande tanden. Problemen als een overbeet kunnen met een beugel worden behandeld. Voor meer informatie over een beugel of problemen bij tanden met een afwijkende stand in de kaak kunt u ook contact met ons opnemen.

Prothetiek

Prothethiek is een begrip uit de tandheelkunde en omvat alles wat te maken heeft met vervangers van de eigen tanden, gaande van kronen, bruggen, partiële protheses tot totale protheses. Dus ook voor een kunsttand of een compleet kunstgebit kunt u bij onze tandartsen terecht.

Met dit pakket aan diensten is Tandartsenpraktijk Floriande een praktijk waar u voor alle zaken omtrent uw gebit terecht kunt. Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts? Neem dan vrijblijvend contact op of loop eens binnen. Elke zaterdag hebben wij kennismakingsochtend (van 9.00u tot 13.00u) en kunt u zonder afspraak binnenlopen.

Beste patiënt,

 

Net als alle andere tandartspraktijken in Nederland, werd ook binnen onze praktijk vanaf dinsdag 16 maart jl. alleen nog acute mondzorg verleend.
Gedurende deze weken hebben we zeker niet stilgezeten. Wij hebben deze tijd benut om binnen onze praktijken verdere aanpassingen en maatregelen door te voeren, zodat we u met een gerust hart kunnen blijven behandelen. Vanaf donderdag 23 april 2020 zullen wij de reguliere mondzorg weer hervatten. Wij volgen daarmee de adviezen op van de brancheorganisatie en het RIVM.

 

Hiervoor hebben wij wel uw medewerking nodig:

 • We verzoeken u vriendelijk niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak u te melden bij de receptioniste en in de wachtkamer plaats te nemen.
 • We vragen u om alleen naar de praktijk te komen; als het echt niet anders kan, mag er maximaal 1 begeleider mee.
 • Bij de ingang van onze praktijk staat een dispenser met handdesinfectie. We verzoeken u deze direct bij binnenkomst te gebruiken om uw handen te desinfecteren.
 • Houd in de wachtkamer voldoende afstand (1,5 meter) tot andere patiënten.
 • De tijdschriften en het speelgoed zijn uit de wachtkamer verwijderd.
 • Het toilet is afgesloten.
 • Uw behandelaar haalt u op voor de behandeling en zal u verdere instructies geven.
 • Indien het bij het maken van een vervolgafspraak druk is aan de balie, kunt u ook aangeven dat u uw vervolgafspraak per e-mail van ons wilt ontvangen.

Al deze maatregelen zijn erop gericht om de 1,5 meter afstand in de praktijk zoveel mogelijk in acht te nemen. Mocht u een afspraak hebben in de komende tijd, dan kunt u ervan uitgaan dat deze afspraak normaal door gaat. Tenzij u ouder bent dan 70 jaar; dan zullen wij contact met u opnemen en samen een besluit nemen of de afspraak doorgaat of dat het verstandiger is om deze te verzetten.
Mocht u of één gezinslid symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, niezen loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet naar de praktijk. Dit alles natuurlijk om mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Bedankt voor uw begrip en hopelijk zien wij u snel!

 

Met vriendelijke groet,

 

Tandartsenpraktijk Floriande

 

Openingstijden/bereikbaarheid:
Maandag tot donderdag 8:00-12:30/13:00-16:30
Vrijdag van 8:00-12:30/13:00-15:00

023 557 8806