Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel, in de vorm van een klein titanium schroefje, die in de kaak wordt geplaatst. Het implantaat wordt gebruikt als basis voor een kroon, brug of zelfs een heel kunstgebit. Wanneer u één of meerdere implantaten laat plaatsen, zal dit worden uitgevoerd door Dr. Med. F. Fathi.

Wanneer is een implantaat nodig?

Een implantaat is benodigd wanneer u een tand of kies, inclusief wortel mist. Het implantaat dient dan als een solide basis, waar een kroon op geplaatst kan worden. Wanneer u meerdere tanden of kiezen mist, kan er tevens voor een brug of een verankering worden gekozen. Ook kunnen implantaten dienen om extra houvast te bieden aan het kunstgebit. Soms komt het namelijk voor dat het kunstgebit door een gebrek aan houvast niet meer goed zit. In dit geval worden er 2 of 4 implantaten geplaatst, die daarna door middel van een volledige prothese vast worden geklikt op de implantaten.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt het implantaat in het kaakbot gezet. Uiteraard gebeurd dit onder (plaatselijke) verdoving. Vervolgens is er ongeveer 2 tot 6 maanden nodig, zodat het kaakbot zich aan het implantaat kan hechten. Wanneer dit eenmaal is gebeurd, kan de kroon, brug of het kunstgebit hier overheen worden geplaatst.

De implantatenbehandeling kan uit één of twee fasen worden gedaan. Wanneer u kiest voor de behandeling in één fase, wordt het implantaat geplaatst, waarbij het afdekplaatje zichtbaar boven het tandvlees uitkomt. In het gedeelte met twee fasen wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gelegd. Nadat het implantaat volledig ingegroeid is, kan het tandvlees weer zorgvuldig worden weggehaald en dan pas wordt het afdekplaatje geplaatst.

Direct inschrijven

Wilt u ook een implantaat op zorgvuldige wijze laten plaatsen door een ervaren tandarts uit Hoofddorp? Dan bent u bij Tandartspraktijk Floriande aan het juiste adres. Dr. Med. F. Fathi zorgt dat uw behandeling geruisloos verloopt. Schrijf u in via het inschrijfformulier, of neem contact op met de receptie om de mogelijkheden te bespreken.

Beste patiënt,

 

Net als alle andere tandartspraktijken in Nederland, werd ook binnen onze praktijk vanaf dinsdag 16 maart jl. alleen nog acute mondzorg verleend.
Gedurende deze weken hebben we zeker niet stilgezeten. Wij hebben deze tijd benut om binnen onze praktijken verdere aanpassingen en maatregelen door te voeren, zodat we u met een gerust hart kunnen blijven behandelen. Vanaf donderdag 23 april 2020 zullen wij de reguliere mondzorg weer hervatten. Wij volgen daarmee de adviezen op van de brancheorganisatie en het RIVM.

 

Hiervoor hebben wij wel uw medewerking nodig:

  • We verzoeken u vriendelijk niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak u te melden bij de receptioniste en in de wachtkamer plaats te nemen.
  • We vragen u om alleen naar de praktijk te komen; als het echt niet anders kan, mag er maximaal 1 begeleider mee.
  • Bij de ingang van onze praktijk staat een dispenser met handdesinfectie. We verzoeken u deze direct bij binnenkomst te gebruiken om uw handen te desinfecteren.
  • Houd in de wachtkamer voldoende afstand (1,5 meter) tot andere patiënten.
  • De tijdschriften en het speelgoed zijn uit de wachtkamer verwijderd.
  • Het toilet is afgesloten.
  • Uw behandelaar haalt u op voor de behandeling en zal u verdere instructies geven.
  • Indien het bij het maken van een vervolgafspraak druk is aan de balie, kunt u ook aangeven dat u uw vervolgafspraak per e-mail van ons wilt ontvangen.

Al deze maatregelen zijn erop gericht om de 1,5 meter afstand in de praktijk zoveel mogelijk in acht te nemen. Mocht u een afspraak hebben in de komende tijd, dan kunt u ervan uitgaan dat deze afspraak normaal door gaat. Tenzij u ouder bent dan 70 jaar; dan zullen wij contact met u opnemen en samen een besluit nemen of de afspraak doorgaat of dat het verstandiger is om deze te verzetten.
Mocht u of één gezinslid symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, niezen loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet naar de praktijk. Dit alles natuurlijk om mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Bedankt voor uw begrip en hopelijk zien wij u snel!

 

Met vriendelijke groet,

 

Tandartsenpraktijk Floriande

 

Openingstijden/bereikbaarheid:
Maandag tot donderdag 8:00-12:30/13:00-16:30
Vrijdag van 8:00-12:30/13:00-15:00

023 557 8806