Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel, in de vorm van een klein titanium schroefje, die in de kaak wordt geplaatst. Het implantaat wordt gebruikt als basis voor een kroon, brug of zelfs een heel kunstgebit. Wanneer u één of meerdere implantaten laat plaatsen, zal dit worden uitgevoerd door Dr. Med. F. Fathi, dé specialist in onze tandartspraktijk in Hoofddorp.

Wanneer is een implantaat nodig?

Een implantaat is benodigd wanneer u een tand of kies, inclusief wortel mist. Het implantaat dient dan als een solide basis, waar een kroon op geplaatst kan worden. Wanneer u meerdere tanden of kiezen mist, kan er tevens voor een brug of een verankering worden gekozen. Ook kunnen implantaten dienen om extra houvast te bieden aan het kunstgebit. Soms komt het namelijk voor dat het kunstgebit door een gebrek aan houvast niet meer goed zit. In dit geval worden er 2 of 4 implantaten geplaatst, die daarna door middel van een volledige prothese vast worden geklikt op de implantaten.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt het implantaat in het kaakbot gezet. Uiteraard gebeurd dit onder (plaatselijke) verdoving. Vervolgens is er ongeveer 2 tot 6 maanden nodig, zodat het kaakbot zich aan het implantaat kan hechten. Wanneer dit eenmaal is gebeurd, kan de kroon, brug of het kunstgebit hier overheen worden geplaatst.

De implantatenbehandeling kan uit één of twee fasen worden gedaan. Wanneer u kiest voor de behandeling in één fase, wordt het implantaat geplaatst, waarbij het afdekplaatje zichtbaar boven het tandvlees uitkomt. In het gedeelte met twee fasen wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gelegd. Nadat het implantaat volledig ingegroeid is, kan het tandvlees weer zorgvuldig worden weggehaald en dan pas wordt het afdekplaatje geplaatst.

Direct inschrijven

Wilt u ook een implantaat op zorgvuldige wijze laten plaatsen door een ervaren tandarts uit Hoofddorp? Dan bent u bij Tandartspraktijk Floriande aan het juiste adres. Dr. Med. F. Fathi zorgt dat uw behandeling geruisloos verloopt. Schrijf u in via het inschrijfformulier, of neem contact op met de receptie om de mogelijkheden te bespreken.