Kindertandarts

Een kindertandarts, in officiële termen pedodontoloog, is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Kinderen vragen logischerwijs om een andere aanpak dan volwassenen, zo ook bij de tandarts. De kindertandartsen van onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp beschikken over een jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen, waarbij het onze ambitie is om de drempel naar de behandelstoel zo laag mogelijk te maken.

Hoe ziet de behandeling bij de kindertandarts in Hoofddorp eruit?

U kunt uw kind al vanaf een leeftijd van 2 tot 3 jaar meenemen naar onze kindertandarts. Nadat u uw kind heeft ingeschreven bij onze praktijk, begint de behandeling met een intakegesprek. Hierin zullen we nog eens uitgebreid doornemen wat er gaat gebeuren.

Na het intakegesprek zal de behandeling beginnen met enkele wensessies. Hierin zal de kindertandarts uit Hoofddorp samen met uw kind de behandelstoel bekijken, alsmede de diverse instrumenten. Tevens zullen zij kindvriendelijke termen leren, die de sessies laagdrempelig houden en de interesse van uw kind wekken, in plaats van hem of haar af te schrikken.

De behandelingen van de kindertandarts worden op speelse wijze uitgevoerd. Stap voor stap werken we toe naar het voeren van een volledige behandeling. Ons ultieme doel is om een behandeling leuk te maken voor uw kind, in plaats van dat deze er tegenop zou zien.

Wat kunt u zelf doen?

Om de behandeling bij de kindertandarts te versoepelen, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen, om zodoende het proces te versoepelen.

 • Breng uw eigen angst niet over op uw kind;
 • Probeer een ontspannen uitstraling te hebben;
 • Zorg dat de meest ontspannen ouder meegaat naar de controle;
 • Houd de termen die de tandarts gebruikt ook thuis aan, om voor zo min mogelijk verwarring te zorgen.

Direct een intakegesprek plannen

Wilt u binnenkort uw zoon of dochter meenemen naar de kindertandarts en bent u benieuwd naar de behandelingen en mogelijkheden? Bij Tandartsenpraktijk Floriande kunt u een vrijblijvend intakegesprek plannen. Neem daarom contact met ons op, of schrijf u alvast in via de knop hieronder.

Beste patiënt,

 

Net als alle andere tandartspraktijken in Nederland, werd ook binnen onze praktijk vanaf dinsdag 16 maart jl. alleen nog acute mondzorg verleend.
Gedurende deze weken hebben we zeker niet stilgezeten. Wij hebben deze tijd benut om binnen onze praktijken verdere aanpassingen en maatregelen door te voeren, zodat we u met een gerust hart kunnen blijven behandelen. Vanaf donderdag 23 april 2020 zullen wij de reguliere mondzorg weer hervatten. Wij volgen daarmee de adviezen op van de brancheorganisatie en het RIVM.

 

Hiervoor hebben wij wel uw medewerking nodig:

 • We verzoeken u vriendelijk niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak u te melden bij de receptioniste en in de wachtkamer plaats te nemen.
 • We vragen u om alleen naar de praktijk te komen; als het echt niet anders kan, mag er maximaal 1 begeleider mee.
 • Bij de ingang van onze praktijk staat een dispenser met handdesinfectie. We verzoeken u deze direct bij binnenkomst te gebruiken om uw handen te desinfecteren.
 • Houd in de wachtkamer voldoende afstand (1,5 meter) tot andere patiënten.
 • De tijdschriften en het speelgoed zijn uit de wachtkamer verwijderd.
 • Het toilet is afgesloten.
 • Uw behandelaar haalt u op voor de behandeling en zal u verdere instructies geven.
 • Indien het bij het maken van een vervolgafspraak druk is aan de balie, kunt u ook aangeven dat u uw vervolgafspraak per e-mail van ons wilt ontvangen.

Al deze maatregelen zijn erop gericht om de 1,5 meter afstand in de praktijk zoveel mogelijk in acht te nemen. Mocht u een afspraak hebben in de komende tijd, dan kunt u ervan uitgaan dat deze afspraak normaal door gaat. Tenzij u ouder bent dan 70 jaar; dan zullen wij contact met u opnemen en samen een besluit nemen of de afspraak doorgaat of dat het verstandiger is om deze te verzetten.
Mocht u of één gezinslid symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, niezen loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet naar de praktijk. Dit alles natuurlijk om mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Bedankt voor uw begrip en hopelijk zien wij u snel!

 

Met vriendelijke groet,

 

Tandartsenpraktijk Floriande

 

Openingstijden/bereikbaarheid:
Maandag tot donderdag 8:00-12:30/13:00-16:30
Vrijdag van 8:00-12:30/13:00-15:00

023 557 8806