Kindertandarts

Een kindertandarts, in officiële termen pedodontoloog, is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Kinderen vragen logischerwijs om een andere aanpak dan volwassenen, zo ook bij de tandarts. De kindertandartsen van onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp beschikken over een jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen, waarbij het onze ambitie is om de drempel naar de behandelstoel zo laag mogelijk te maken.

Hoe ziet de behandeling bij de kindertandarts in Hoofddorp eruit?

U kunt uw kind al vanaf een leeftijd van 2 tot 3 jaar meenemen naar onze kindertandarts. Nadat u uw kind heeft ingeschreven bij onze praktijk, begint de behandeling met een intakegesprek. Hierin zullen we nog eens uitgebreid doornemen wat er gaat gebeuren.

Na het intakegesprek zal de behandeling beginnen met enkele wensessies. Hierin zal de kindertandarts uit Hoofddorp samen met uw kind de behandelstoel bekijken, alsmede de diverse instrumenten. Tevens zullen zij kindvriendelijke termen leren, die de sessies laagdrempelig houden en de interesse van uw kind wekken, in plaats van hem of haar af te schrikken.

De behandelingen van de kindertandarts worden op speelse wijze uitgevoerd. Stap voor stap werken we toe naar het voeren van een volledige behandeling. Ons ultieme doel is om een behandeling leuk te maken voor uw kind, in plaats van dat deze er tegenop zou zien.

Wat kunt u zelf doen?

Om de behandeling bij de kindertandarts te versoepelen, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen, om zodoende het proces te versoepelen.

  • Breng uw eigen angst niet over op uw kind;
  • Probeer een ontspannen uitstraling te hebben;
  • Zorg dat de meest ontspannen ouder meegaat naar de controle;
  • Houd de termen die de tandarts gebruikt ook thuis aan, om voor zo min mogelijk verwarring te zorgen.

Direct een intakegesprek plannen

Wilt u binnenkort uw zoon of dochter meenemen naar de kindertandarts en bent u benieuwd naar de behandelingen en mogelijkheden? Bij Tandartsenpraktijk Floriande kunt u een vrijblijvend intakegesprek plannen. Neem daarom contact met ons op, of schrijf u alvast in via de knop hieronder.