Kronen en bruggen

Is uw tand of kies te vaak gevuld, of is deze afgebroken, waarmee er te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen? In dit geval heeft u hoogstwaarschijnlijk een kroon of brug nodig. Deze tandheelkundige oplossingen dienen als een kwalitatieve oplossing voor de schade aan uw gebit.

Een kroon laten plaatsen

Een kroon is een soort kunsttand- of kies. Deze kan worden gemaakt van verschillende materialen. Het is een natuurlijk alternatief voor uw beschadigde tand of kies. U kunt een kroon laten plaatsen wanneer uw tand of kies dusdanige schade heeft opgelopen, dat slechts een vulling niet meer voldoende is. Tevens kan een kroon worden ingezet bij overmatige verkleuring of misvorming van een tand.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling voor het plaatsen van een kroon is relatief gemakkelijk uit te voeren. Allereerst wordt de tand of kies geslepen, om zodoende ruimte te maken voor de kroon. Vervolgens wordt er een afdruk van het gebit gemaakt. Tevens wordt in kaart gebracht hoe u dichtbijt en wordt de kleur van de kroon bepaald. Vervolgens wordt de kroon gemaakt door onze tandtechnicus, waarna deze vastgezet kan worden.

Een brug laten plaatsen

Soms is het plaatsen van een kroon niet voldoende. Wanneer er namelijk één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, is het zaak om een brug te plaatsen. Deze dient als opvulling van de lege ruimte die ontstaan is door de ontbrekende tand. Deze brug bestaat uit diverse aan elkaar gemaakte kronen, of een enkele kroon die aan de omringende tanden wordt vastgemaakt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

In sommige gevallen dient er een voorbehandeling plaats te vinden, voordat de brug geplaatst kan worden. In dat geval moet er bijvoorbeeld een vulling of implantaat worden aangebracht. Allereerst wordt de tand of kies afgeslepen. Hiervoor wordt u plaatselijk verdoofd. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt, op basis waarvan een model wordt gemaakt, die wordt uitgewerkt door de tandtechnicus. Tevens wordt in deze fase de kleur van de brug bepaald. Het uitwerken van de brug kost meestal één tot drie weken. Ter comfort krijgt u een tijdelijke brug in de tussentijd.

Direct inschrijven

Bij Tandartsenpraktijk Floriande krijgt u de mondzorg die u verdient. Uw kroon of brug wordt zorgvuldig geplaatst, waarna u er weer jaren tegenaan kunt. Schrijf u direct in bij onze praktijk, of neem telefonisch contact op en bespreek de mogelijkheden.