Orthodontie

Bent u op zoek naar een orthodontist in Hoofddorp? Bij Tandartsenpraktijk Floriande worden tevens orthodontische behandelingen uitgevoerd. De stand van uw tanden en kaken, of die van uw kinderen, worden zorgvuldig gecorrigeerd, zodat er een ‘mooi’ en ‘recht’ gebit ontstaat. Er zijn diverse beugels beschikbaar, die het proces bevorderen. Neem vrijblijvend contact met ons op om informatie op te vragen, of om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer is een beugel nodig?

Het kan om diverse redenen voorkomen dat het nodig is om een beugel te nemen. We hebben de meest voorkomende gevallen voor u op een rij gezet:

  • Overbeet: Er is sprake van een overbeet wanneer de voortanden in de bovenkaak te ver voor de ondertanden uitsteken.
  • Onderbeet: Er wordt van een onderbeet, ook wel ‘centenbakje’, gesproken als de ondertanden te ver naar voren- of de boventanden te ver naar achteren staan.
  • Kruisbeet: Men heeft het over een kruisbeet als de boventanden bij normaal bijten niet een klein stukje vóór de ondertanden staan.
  • Open beet: Wanneer er ruimte overblijft tussen de bijtvlakken van de voor- en zijtanden, terwijl de kiezen op elkaar staan, spreekt men van een open beet.
  • Verschoven middenlijn: Er wordt gesproken van een verschoven middenlijn als het midden van de boventanden niet recht boven het midden van de ondertanden staat.
  • Open ruimte: Hier spreekt men over wanneer er open ruimtes zijn als gevolg van ontbrekende tanden en kiezen, of wanneer de tanden te ver uit elkaar staan.
  • Ruimtegebrek: Wanneer er meer tanden zijn dan de kaakboog kan herbergen, spreek men over ruimtegebrek.

Meer weten over de orthodontische behandeling?

Bij een beugeltandarts heeft u vrijwel dezelfde mogelijkheden als bij een reguliere orthodontist. U kunt er dan ook van op aan dat de stand van uw gebit zorgvuldig kan worden bijgesteld. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden bij onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp? Schrijf u in via het formulier, of neem contact met ons op om de mogelijkheden te kunnen bespreken met een specialist.