Periodiek mondonderzoek

Een periodiek mondonderzoek (PMO), in de volksmond ook wel tandartscontrole genoemd, is een standaardcontrole in uw tandartsenpraktijk die eens in het halfjaar wordt uitgevoerd. Het is een preventieve controle die vooral belangrijk is om eventuele problemen vroegtijdig te kunnen herkennen. Tijdens het periodieke mondonderzoek wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van cariës, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Tevens geeft uw tandarts uit Hoofddorp u feedback bij onvoldoende beheersing van tandplak.

Hoe ziet het periodieke mondonderzoek (PMO) eruit?

Het periodieke mondonderzoek bij onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp begint bij het aandacht besteden aan uw voorgeschiedenis. Hierin wordt uitgebreid gekeken naar voorgaande problemen aan uw tanden en gebit, zodat er een gedegen risicoanalyse gemaakt kan worden.

Wanneer dit eenmaal in kaart gebracht is, controleert uw tandarts uw gebit op uitgebreide, doch snelle wijze. Hierin controleert hij de status van uw tandvlees, eventuele ontstekingen, tandbederf (cariës, of ‘gaatjes’) en andere vormen van gebitsproblemen. Tevens zal hij uw gebit extra goed reinigen, zodat u er weer even tegenaan kunt.

Verzekering periodieke tandartscontrole

Voor iedereen tot 18 jaar valt de periodieke tandartscontrole binnen de basisverzekering. Wanneer u boven de 18 jaar bent, dient de periodieke controle zelf te worden bekostigd. Dit kunt u ofwel doen door zelf af te rekenen, maar ook door een aanvullende tandartsverzekering voor periodieke tandartscontroles te nemen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem hieronder contact met ons op, of schrijf u direct in.

Beste patiënt,

 

Net als alle andere tandartspraktijken in Nederland, werd ook binnen onze praktijk vanaf dinsdag 16 maart jl. alleen nog acute mondzorg verleend.
Gedurende deze weken hebben we zeker niet stilgezeten. Wij hebben deze tijd benut om binnen onze praktijken verdere aanpassingen en maatregelen door te voeren, zodat we u met een gerust hart kunnen blijven behandelen. Vanaf donderdag 23 april 2020 zullen wij de reguliere mondzorg weer hervatten. Wij volgen daarmee de adviezen op van de brancheorganisatie en het RIVM.

 

Hiervoor hebben wij wel uw medewerking nodig:

  • We verzoeken u vriendelijk niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak u te melden bij de receptioniste en in de wachtkamer plaats te nemen.
  • We vragen u om alleen naar de praktijk te komen; als het echt niet anders kan, mag er maximaal 1 begeleider mee.
  • Bij de ingang van onze praktijk staat een dispenser met handdesinfectie. We verzoeken u deze direct bij binnenkomst te gebruiken om uw handen te desinfecteren.
  • Houd in de wachtkamer voldoende afstand (1,5 meter) tot andere patiënten.
  • De tijdschriften en het speelgoed zijn uit de wachtkamer verwijderd.
  • Het toilet is afgesloten.
  • Uw behandelaar haalt u op voor de behandeling en zal u verdere instructies geven.
  • Indien het bij het maken van een vervolgafspraak druk is aan de balie, kunt u ook aangeven dat u uw vervolgafspraak per e-mail van ons wilt ontvangen.

Al deze maatregelen zijn erop gericht om de 1,5 meter afstand in de praktijk zoveel mogelijk in acht te nemen. Mocht u een afspraak hebben in de komende tijd, dan kunt u ervan uitgaan dat deze afspraak normaal door gaat. Tenzij u ouder bent dan 70 jaar; dan zullen wij contact met u opnemen en samen een besluit nemen of de afspraak doorgaat of dat het verstandiger is om deze te verzetten.
Mocht u of één gezinslid symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, niezen loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet naar de praktijk. Dit alles natuurlijk om mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Bedankt voor uw begrip en hopelijk zien wij u snel!

 

Met vriendelijke groet,

 

Tandartsenpraktijk Floriande

 

Openingstijden/bereikbaarheid:
Maandag tot donderdag 8:00-12:30/13:00-16:30
Vrijdag van 8:00-12:30/13:00-15:00

023 557 8806