Periodiek mondonderzoek

Een periodiek mondonderzoek (PMO), in de volksmond ook wel tandartscontrole genoemd, is een standaardcontrole in uw tandartsenpraktijk die eens in het halfjaar wordt uitgevoerd. Het is een preventieve controle die vooral belangrijk is om eventuele problemen vroegtijdig te kunnen herkennen. Tijdens het periodieke mondonderzoek wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van cariës, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Tevens geeft uw tandarts uit Hoofddorp u feedback bij onvoldoende beheersing van tandplak.

Hoe ziet het periodieke mondonderzoek (PMO) eruit?

Het periodieke mondonderzoek bij onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp begint bij het aandacht besteden aan uw voorgeschiedenis. Hierin wordt uitgebreid gekeken naar voorgaande problemen aan uw tanden en gebit, zodat er een gedegen risicoanalyse gemaakt kan worden.

Wanneer dit eenmaal in kaart gebracht is, controleert uw tandarts uw gebit op uitgebreide, doch snelle wijze. Hierin controleert hij de status van uw tandvlees, eventuele ontstekingen, tandbederf (cariës, of ‘gaatjes’) en andere vormen van gebitsproblemen. Tevens zal hij uw gebit extra goed reinigen, zodat u er weer even tegenaan kunt.

Verzekering periodieke tandartscontrole

Voor iedereen tot 18 jaar valt de periodieke tandartscontrole binnen de basisverzekering. Wanneer u boven de 18 jaar bent, dient de periodieke controle zelf te worden bekostigd. Dit kunt u ofwel doen door zelf af te rekenen, maar ook door een aanvullende tandartsverzekering voor periodieke tandartscontroles te nemen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem hieronder contact met ons op, of schrijf u direct in.