Marcel Demmers
Een afbeelding van het logo van Excent tandtechniek

Prothesen

Een uitneembare prothese, ook wel een kunstgebit genoemd, kan worden ingezet om ontbrekende tanden te vervangen. Wanneer er een aantal tanden of kiezen ontbreken, wordt over het algemeen gekozen voor een partiële prothese. Wanneer alle tanden en kiezen ontbreken, kiest men voor een volledige prothese, een kunstgebit. Tegenwoordig zijn de prothese vrijwel niet meer van echt te onderscheiden. De heer Marcel Demmers is elke maandag in onze tandartspraktijk te Hoofddorp aanwezig, om de prothesen te vervaardigen.

Partiele prothese

Wanneer u een aantal tanden of kiezen mist, is een partiële prothese een goed alternatief. Deze gedeeltelijke prothese maakt het aanzienlijk makkelijker om te bijten, kauwen en spreken. Tevens verbetert het het uiterlijk van uw gebit. Bovendien beschermt het uw overige tanden tegen vormen van slijtage en bederf. Wanneer er teveel ruimte tussen uw tanden zit door uitval, kunnen deze namelijk scheef gaan staan of zelfs verplaatsen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Allereerst wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de prothese exact in uw mond past. Op basis van deze afdruk, vervaardigd van speciaal afdrukmateriaal, kan een gipsmodel worden gemaakt. Aan de hand van dit model kan de tandtechnicus vervolgens een model van kunsthars ontwikkelen.

Wanneer het kunstharsmodel eenmaal ontwikkeld is, kan uw tandarts deze in uw mond plaatsen. Zodoende kan de afstand van uw kaken ten opzichte van elkaar worden bepaald. Op basis van deze bevindingen wordt de prothese aangepast.

Meer informatie over een kunstgebit?

Wilt u een kunstgebit laten maken, of functioneert uw huidige kunstgebit niet goed? Wij helpen u graag verder in onze tandartsenpraktijk te Hoofddorp. Schrijf u in via het inschrijfformulier, of neem contact op met de receptie om de mogelijkheden te bespreken.