Vullingen

Wanneer u door tandbederf of andersoortige aanleiding een gaatje of een afgebroken kies heeft, is het nodig om deze te herstellen. Ook is het mogelijk dat er een breuk of lek in uw vulling zit. Wanneer uw vulling weer volledig functioneert, kunt u weer op alles kauwen. Bij Tandartsenpraktijk Floriande in Hoofddorp kunt u terecht voor hoogwaardige vullingen van uw kies.

Over onze vullingen

Tandartsenpraktijk Floriande maakt alleen gebruik van hoogwaardige vullingen. Deze zijn gemaakt van wit composiet, die vrijwel onzichtbaar zijn. De composiet wordt door middel van een speciale plaktechniek vastgehecht aan het eigen tandweefsel, wat weefselbesparend is. Daarbij streven we naar een minimale verwijdering van gezond tandweefsel, wat een goede hechting bevorderd.

Wanneer is een vulling nodig?

Zoals hierboven al gezegd, is het nodig om een tand of kies te vullen wanneer er tandbederf optreedt, of wanneer er een stuk is afgebroken. Ook kan het voorkomen dat uw tandhalzen blootliggen. Dit zorgt voor extra gevoeligheid bij het drinken van zeer koude dranken of juist zeer warme dranken. In dit laatste geval zal de tandarts de tandhalzen afdekken met een vulling.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Het plaatsen van vullingen is relatief simpel uit te voeren. Allereerst zal uw tandarts u plaatselijk verdoven. Wanneer de verdoving is ingewerkt, zal het tandbederf of de oude vulling worden weggeboord. Vervolgens wordt gezorgd dat de kies helemaal schoon en droog is, waarna deze geëtst zal worden. Dit wordt gedaan zodat het weefsel ruw wordt en zodoende beter hecht. Wanneer dit eenmaal gedaan is, wordt er een speciale lijmlaag gelegd. De vulling wordt in diverse laagjes hierop aangebracht. Tussendoor worden de laagjes vulmateriaal laag voor laag uitgehard. Tot slot wordt de nieuwe vulling zorgvuldig afgewerkt met een klein boortje.

Direct inschrijven

Een vulling aanbrengen is tegenwoordig een relatief kleine ingreep; niks om u zorgen om te maken! U kunt zich zeer simpel inschrijven via het inschrijfformulier, of u neemt telefonisch contact op met onze praktijk.